Dimineata cu fum si flacari in capitala. S-au aprins crengile, depozitate dupa ninsoarea din aprilie, pe stadionul republican. Sase ore au luptat pompierii cu focul - VIDEONori de fum au acoperit astazi dimineata capitala. A ars o parte din crengile depozitate dupa ninsoarea din aprilie, pe stadionul republican. Flacarile au izbucnit in jurul orei patru dimineata, iar la ora 8 cand toata lumea mergea la munca, focul inca ardea. Abia dupa 6 ore acesta a fost stins. Functionarii de la primarie dau vina pe raufacatori.

Pe stadionul republican au fost depozitate cele mai multe crengi doborate de ninsoare din aprilie. Flacarile s-au extins cu repeziciune si au mistuit o parte din ele.

“Un pic de panica a fost, dar cu ajutorul lui Dumnezeu s-au efectuat lucrarile toate.”

16 autospeciale si 80 de pompieri au luptat cu flacarile mai aproape 6 ore.

“- Ati venit si cum era? – Bine, ma incalzeam, imi era frig cand am venit.”

“Uitaţi-vă ce e în Rusia. Chiar şi pădurile verzi iau foc de parcă ar fi chibrituri. Dar aici? “

Liliana PUSCAS, OFITER DE PRESA SPCSE: “Suprafata de ardere este de 6 mii de metri patrati.”

Patricia PODOLEANU, REPORTER PRO TV: “Odata cu ramurile de aici a ars si tocatorul care pana acum a faramitat aproape 70 la suta din crengile depozitate pe stadion. Dupa ce au reusit sa potoleasca focul, pompierii au scos masinaria ca sa vada cat de mult a fost afectata. Potrivit lor, instalatia poate fi reparata si folosita din nou.”

Potrivit celor de la Spatii Verzi, tocatorul va fi reparat de catre firma careia ii apartine.  Functionarii de la primarie cred ca incendiul a fost provocat intentionat.

Nistor GROZAVU, VICEPRIMAR CHISINAU: “Formal daca sa te uiti de unde a inceput focul este de acolo unde statea tocatorul. Nu era conectat tocatorul ca sa zicem ca acolo era infierbantat ceva.”

Acesta este al treilea incendiu izbuncit pe un poligon de depoztare a crengilor uscate, dupa cel de la la Buiucani si cimitirul Sfantul Lazar.

Nistor GROZAVU, VICEPRIMAR CHISINAU: “Daca tot nu ne descurcam cu aceste ramuri, nu ar fi mai usor de dat foc la toate si sa scapam? – Arderea controlata exista, dar este poluarea mediului inconjurator. Insa cele 5 poligoane de la Botanica ele nu pot fi arse, sunt in curti, sunt pe stadioane la scoli.”

Pompierii nu stiu de la ce au pornit flacarile pe stadionul republican. Nu au stabilit cauzele nici in cazul celorlalte doua incendii. Poligoane unde sunt depozitate crengile uscate nu sunt pazite de politisti, desi viceprimarul capitalei a sugerat ca ar fi bine sa existe echipe de patrulare in zona. 

Sursa: protv.md