Dezlegare de la post cu 100 de dolari intr-o biserica din Chisinau

Un bărbat din Chişinău a fost indignat de extorcarea de bani ce a deconspirat-o într-o biserica din oraş.

Incidentul neplăcut a avut loc într-o biserică din Capitală. Andrei Tătărescu a venit acolo la rugămintea unui cunoscut de-al său, căruia i-a murit bunica, transmite Ştiri.md.

„Acum e post, am vorbit cu preotul pe care l-am întrebat dacă este posibil dezlegare la peşte, dacă există un astfel de concept în Ortodoxie. Preotul a zis că trebuie de sunat la eparhie, pentru consultaţie. După aceea a spus că nu există nici o obiecție, doar dacă dăm 100 de dolari bisericii”, poveşteşte Andrei.

Bărbatul s-a arătat indignat de o astfel de cerere, catalogând-o drept escrocherie. Andrei și-a exprimat încrederea că în bisericile din Republica Moldova domnește ipocrizia, minciuna, manipulare și ignoranță totală.

„Preoții merg în maşini luxoase, trăiesc în palate la modă. Copiii lor studiază în străinătate. Toată lumea vede asta. Oricine se consideră ortodox, oricine se ciocneşte de asemenea situaţii. Oamenii critică, discută între ei, se indignează. Dar toți tac şi înghit această fărădelege”, adaugă Tătărescu.

Bărbatul poveşteşte că de câteva ori și-a înmormântat apropiaţii și s-a confruntat cu “lipsa de legi a preotului” atunci când din rude se extorchează deschis banii. 

„Cum este posibil ca oamenii normali, sănătoși, gânditori, să se lase manipulaţi și să înlocuiască religia? Cum oamenii pot călca în picioarele tradiția, de teama de a încălca ritualurile bisericești. Opriți această lume, trebuie să plec”, se întreabă Andrei.

„Sunt de acord cu fiecare cuvând. După ce am vizitat Ierusalimul, mi-am dat seama că picioarele acestei afaceri cresc de aici. Urgente trebuie de impus să achite impozite. Trebuie să punem aparat de casă în fiecare biserică și să colectăm bani, în funcție de locația bisericii”, a comentat un internaut.

Sursa: stiri.md