Detalii noi în cazul jafului armat de acum şase zile

Detalii noi în cazul jafului armat de acum şase zile, în care un bărbat și-a pierdut viața, iar alții doi au ajuns la spital. Oamenii legii au anunțat că au găsit rămășițe ale telefoanelor mobile care ar aparţine atacatorilor și au audiat un suspect. Procurorii și polițiștii dau asigurări că au suficiente probe pentru ca făptaşii să fie reținuți în timpul apropiat.

Poliția a anunțat că l-a reținut pe fostul proprietar al automobilului de marca Crysler, cu care a fost comis jaful armat de vineri seara, la un magazin angro din cartierul Poșta Veche. Bărbatul a fost audiat și s-a aflat în arest timp de 72 de ore, iar apoi – eliberat. Deși recunosc că nu au alți suspecți deocamdată, oamenii legii spun că au suficiente indicii pentru a-i identifica în cel mai apropiat timp pe atacatori. „Au fost găsite rămăşiţe a mai multor telefoane mobile cu care se vor lucra”, susţine viceministrul de Interne, Serghei Diaconu.

Surse din cadrul Ministerului de Interne au declarat pentru Prime că banii, care au fost furați din mașina încasatorilor, au fost colectați de la magazinul angro, în parcarea căruia s-a produs jaful, și nu de la filiala unei bănci, cum s-a anunțat inițial. Cei aproximativ un milion și jumătate de lei urmau să fie depozitați la o bancă comercială. Vineri, trei încasatori au fost împuşcaţi din automate Kalașnicov, după ce au ridicat banii de la magazin. Bărbatul care se afla la volan a murit pe loc, iar alţii doi au fost răniţi. Aceștia se află la spital, iar unul dintre ei este în stare gravă. Peste două zile după incident poliția a găsit mașina agresorilor incendiată și abandonată pe un câmp din Stăuceni. O comisie specială, formată din procurori, polițiști și ofițeri SIS, a fost creată pentru a investiga acest caz. Oamenii legii au pornit două dosare penale – pentru omor şi jaf. Persoanele găsite vinovate riscă închisoare pe viaţă.

Sursa : Prime.md