Detalii despre INCENDIUL de la mănăstirea Butuceni: „Eram toți la masă”

Incendiul care a izbucnit astăzi la mănăstirea de călugări din satul Butuceni, raionul Orhei, ar fi pornit de la un scurtcircuit. Potrivit starețului mănăstirii, Vladimir Poia, călugării erau la masa de prânz în momentul în care a pornit focul.

„Nici nu am știut când au izbucnit flăcările, toți eram la masă. Am fost anunțați de oamenii din sat, care mai întâi ne-au sunat, apoi a venit cineva aici și ne-a anunțat. Am chemat pompierii”, a declarat pentru Ziarul NAȚIONAL starețul. Trei autospeciale s-au deplasat la fața locului, iar salvatorii au luptat cu flăcările aproape o oră. 

„Pierderi sunt, nu am calculat câte. A ars acoperișul la două chilii, au fost distruse ușile și ferestrele. Acolo locuiau călugări. Acum, că e vară, vom găsi o soluție, ne vom strădui să refacem”, a mai spus egumenul Vladimir.

Potrivit Serviciului Situații Excepționale, în total a fost deteriorată o suprafață de 200 de metri pătrați din chiliile de lângă mănăstire. Pompierii nu vorbesc deocamdată despre cauzele incendiului.

 

Sursa : ziarulnational.md