Descinderi la Aeroportul Internaţional Chişinău. Inspectorii ANTA au verificat legalitatea activităţii taximetriştilorInspectorii Agenţiei Naţionale Transport Auto, sub egida viceministrului Transporturilor, Sergiu Bucătaru, au descins în seara de joi, 27 aprilie, în regiunea Aeroportului Internaţional Chişinău, unde au efectuat controale de identificare şi sancţionare a taximetriştilor care activează ilegal sau cu abateri de la legislaţie.

În atenţia inspectorilor ANTA a fost respectarea de către taximetrişti a rigorilor prevăzute de legislaţia în vigoare, precum şi garantarea siguranţei pasagerilor ce beneficiază de serviciile acestora.

Inspectorii ANTA au întocmit peste zece procese-contravenţionale. Autorităţile promit că astfel de acţiuni vor continua.

Amintim că la şedinţa Guvernului de miercuri, 26 aprilie, premierul Filip s-a referit la fenomenul transportului ilicit de pasageri, în special în ceea ce priveşte serviciile de taxi.

Prim-ministrul a solicitat Ministerului Transporturilor, MAI şi Ministerului Finanţelor să prezinte propuneri concrete în vederea aducerii în albia legală a activităţii taximetriştilor, inclusiv prin revizuirea cadrului de reglementare.

Premierul a vorbit despre situaţia care s-a creat la Aeroportul Internaţional Chişinău în timpul ninsorilor abundente de săptămâna trecută.  „Taximetriştii puneau tarife de la 300 până la 500 de lei. Erau oameni care nu aveau aceşti bani şi au fost nevoiţi să stea blocaţi acolo”, a menţionat Pavel Filip.

Sursa: adevarul.ro