Deputatul cu chirie două firme și trei mașiniAre două firme și trei mașini, dar n-are casă. Asta reiese din declarația de avere și proprietate pentru 2014, depusă de vicepreședintele Parlamentului Vladimir Vitiuc. Anul trecut vicespeakerul a obținut un venit de peste 160 de mii de lei, din activitatea de deputat.

În plus, Vladimir Vitiuc a primit alte peste 60 de mii de lei drept indemnizații. Și soția sa muncește. Nevasta lui Vitiuc a obținut anul trecut circa 30 de mii de lei, la SRL-ul Asevia din municipiul Bălți.

Potrivit declarațiilor de avere din 2013 și 2014, familia Vitiuc n-are nicio casă. Astfel, familia Vitiuc trăiește cu chirie sau la prieteni. Actualul vicespeaker și-a vândut în 2012 vila cu teren aferent, din s.Sângureni, raionul Râșcani, cu peste 78 de mii de lei, iar de atunci oficial nu și-a mai cumpărat o locuință.

Pe de altă parte, vicepreședintele Parlamentului și-a făcut un obicei din a-și cumpăra mașină în fiecare an. Dacă în 2013, Vladimir Vitiuc și-a procurat un BMW cu 20 de mii de lei, din 2014 – vicespeakerul deține prin contract de comodat un Mercedes GLK280.

Pe lângă proprietățile pe care le deține, Vladimir Vitiuc are cote de participare în două firme, care oferă servicii și se ocupă cu comerțul. Potrivit declarației de avere pentru 2014, vicepreședintele Parlamentului are deschise trei conturi bancare, în care sunt depozitați peste 13 mii de lei.