(video) Deputații, despre 7 aprilie 2009. Pistrinciuc: Trebuie să fie o lecție învățată. Cu răbdarea oamenilor nu te jociDeputații au ținut astăzi un minut reculegere în memoria victimelor evenimentelor din 7 aprilie 2009.

Chiar dacă au trecut 7 ani de atunci, deputații au viziuni diferite despre acele evenimente.

„Este o zi în care am avut și victime. Am să vă rog să fim mai solidari și mai toleranți. Vă rog să ținem un minut de reculegere”, a declarat Andrian Candu.

„Și în această sală și în societate sunt mai multe opinii pozitive față de cei 8 ani, timp în care la guvernare s-a aflat PCRM. Moldova este capabilă să se dezvolte de sine stătător. Organizatorul principal al acestor evenimente este cetățeanul american, Alex Grigorievs, finanțat de fondul SOROS”, a declarat Voronin.

„7 aprilie este o zi neagră. Este o tentativă a loviturii de stat, iar organizatorii sunt cei care se află la Guvernare”, a declarat Igor Dodon.

„A spune că un cetățean străin a organizat acel protest nu cred că este corect”; a adăugat Dumitru Diacov.

„Oamenii ies în stradă atunci când le sunt încălcate drepturile. Trebuie să fie o lecție învățată. Cu oamenii nu te joci. Îi poți manipula, dar trebuie să ai limite. Cine profită de pe urma acestei zile, timpul va demonstra. Cu voia și răbdarea cetățenilor nu trebuie să te joci. Au urmat procesele ilegale și torturile în comisariate. Este important să nu se speculeze cu acestă dată”, a adăugat Vadim Pistrinciuc.

„7 aprilie a fost un strigăt al societății. 7 aprilie a însemnat că guvernanții nu pot conduce pe vechi. Fețele celor care au murit pe 7 aprilie, vă vor urmări toată viața. Trebuie să spunem societății așa cum a fost”, a adăugat Lilian Carp.

Sursa : unimedia.info