Deputat transnistrean, ARESTAT la Kiev

Un politician cunoscut în stânga Nistrului pentru criticile aduse la adresa liderului transnistrean Evgheni Șevciuk a fost arestat la Kiev, în timp ce se întorcea dintr-o deplasare efectuată la Moscova. Presa transnistreană scrie că deputatul Dmitri Soin, lider al partidului „Prorîv”, a fost reținut de angajații Ministerului ucrainean de Interne, la cererea autorităților din R. Moldova care îl anunțase pe Soin în căutare generală prin intermediul Interpolului.

Portalul de știri Dniester.ru notează că Soin a ajuns în lista Interpolului, fiind învinuit că a împușcat un om. Dosarul penal a fost o dată clasat, dar ancheta a fost reluată când la conducerea autoproclamatei republici transnistrene a fost ales Evgheni Șevciuk, iar Soin a intrat în conflict cu fostul șef al KGb-ului Vladimir Antiufeev.

În martie 2013, Dmitri Soin s-a refugiat la Odesa, motivând că este urmărit de KGB-ul transnistrean. Acesta a anunțat de câteva ori că persoane necunoscute încearcă să-l răpească și să-l aducă în Transnistria. În Ucraina, Soin s-a lăsat de politică și a dezvoltat o rețea de centre care oferă cursuri de Yoga.

Sursa : ziarulnational.md