”Proeuropeanul” Filat îl susține pe Dodon împotriva lui Chirtoacă

O instituție media din dotarea PLDM l-a amenințat astăzi pe ziaristul Constantin Tănase că vor merge la biserică și-l vor blestema.

Furia autorilor a fost stârnită de publicarea materialului ”Proeuropeanul” Filat îl susține pe Dodon împotriva lui Chirtoacă” în care se vorbește că acest portal de știri l-a declarat pe agentul de influenţă a Federaţiei Ruse în Moldova (Igor Dodon) “Omul Săptămânii”. Recunoaștem dreptul oricărui politician, inclusiv al lui V. Filat, de a avea propriile simpatii politice, inclusiv cum e în cazul dat, față I. Dodon. TIMPUL a considerat necesar ca opinia publică să cunoască motivele pentru care acest marcant exponent al coloanei a cincea a Rusiei din Chișinău s-a învrednicit de prestigiosul titlu de „Om al Săptămânii”:

„Igor Dodon şi colegii săi au avut parte de o săptămână destul de reuşită din punct de vedere politic, iar cea mai bună ştire pe care au primit-o a fost decizia Curţii de Apel de a înregistra grupul de iniţiativă privind convocarea unui referendum pentru demiterea Primarului capitalei, Dorin Chirtoacă. Această decizie readuce socialiştii în prim planul evenimentelor politice şi le oferă o bună oportunitate de a desfăşura o campanie eficientă de mobilizare a electoratului. Astfel, în următoarele luni, Igor Dodon şi colegii săi vor avea o temă politică puternică, care-i „va ţine în cărţi” pînă la startul oficial al campaniei electorale, dar şi după”.

Ziarul Timpul nu a făcut nimic altceva decât sa reflecte poziția unei instituții de presă care mereu a servit pentru a transmite mesajele politice ale PLDM. De altfel, doar datorită afilierii cu PLDM, mesajele transmise prin intermediul acestui portal prezintă un anumit interes, ele fiind lipsite de valoare jurnalistică propriu-zisă. În caz contrar, toate „topurile” sau „analizele politice” (semnate cu pseudonime!) de pe acest portal ar fi rămas total neobservate.

Nu considerăm necesar de a polemiza pe seama insultelor și calomniilor care le lansează presa pro-guvernamentala în adresa Directorului publicației TIMPUL. De-a lungul anilor ne-am obișnuit cu atacurile din partea guvernanților; noi știm, când ne atacă cei de la putere înseamnă căne facem corect meseria de jurnaliști.

În loc de replică, vă propunem comentariul unui cititor al ziarului TIMPUL la acest articol.

 

Sursa : Timpul.md