DECIS! Banca Națională a permis ca toate acțiunile Victoriabank să fie cumpărate

Banca Națională și-a dat acordul pentru ca Banca Transilvania S.A., împreună cu Banca Europeană pentru Reconstrucție și Dezvoltare să achiziționeze pachetul de acțiuni în mărime de 100% în capitalul B.C. „VICTORIABANK” S.A..

Decizia a fost luată miercuri, 15 noiembrie 2017, informația fiind confirmată pentru Bani.md de către reprezentanți ai Băncii Naționale.

„În baza permisiunii respective, Banca Transilvania S.A. împreună cu Banca Europeană pentru Reconstrucție și Dezvoltare, precum și VB Investment Holding B.V. (se află sub controlul BERD), care dețin o permisiune similară obținută anterior, vor putea achiziționa întregul pachet de acțiuni emis de B.C. „VICTORIABANK” S.A. (100%). În ceea ce privește ofertele de vînzare a acțiunilor – acestea urmează a fi expuse la vînzare la decizia deținătorilor acestora, în condițiile stabilite de regulile pieței reglementate”, menționează BNM.

Bani.md amintește că, pe 7 noiembrie, BERD și Banca Tranislvania au anunțat că cea din urmă intenționează să achiziționeze o cotă inițială de peste 39% în Victoriabank, astfel, BERD și Banca Transilvania devenind acționari majoritari ai băncii moldovenești. În conformitate cu legislația în vigoare, acestea au făcut o ofertă pentru achiziționarea celorlalte acțiuni.

Sursa: noi.md