Deces SUSPECT la Spitalul Republican după o operație la apendicităUn posibil caz de malpraxis la Spitalul Clinic Republican. Un tânăr în vârstă de doar 21 de ani a decedat după o apendicectomie – operație de extirpare a apendicelui. Potrivit medicilor, deși intervenția chirurgicală a fost efectuată cu succes, tânărul a fost găsit mort în salonul său ieri dimineață. Medicii încă nu știu ce i-ar fi putut provoca decesul băiatului, însă presupun că acesta a suferit un stop cardiac, scrie e-sanatate.md.

Potrivit vicedirectorului Spitalului Clinic Republican, Sergiu Ungureanu, tânărul a ajuns la spital noaptea trecută. Acesta a fost dus cu ambulanța, cu suspecție de apendicită. După ce diagnosticul a fost confirmat, tânărul a fost operat de urgență. Intervenția a decurs bine, iar pacientul a fost transferat în salonul său. Dimineață însă pacientul a fost găsit mort de către lucrătorii medicali.

„E un caz ieșit din comun. De dimineață stăm și ne gândim la aceasta. Încă multe lucruri sunt neclare. Deja după necropsie o să aflăm ceva mai concret. A fost operat, parcă toate lucrurile s-au făcut normal și, inexpicabil, a făcut stop cardiac”, a declarat pentru, Sergiu Ungureanu, vicedirectorul Spitalului Clinic Republican, fără să precizeze, dacă pacientul a fost sau nu monitorizat de către personalul medical de gardă după intervenția suportată. Întrebat insistent la cât timp după intervenție totuși pacientul a decedat, responsabilul însă a rugat jurnaliștii să nu-l terorizeze cu întrebări, precizând că nu este obligat să răspundă la ele.

Șeful secției de chirurgie, unde tânărul a fost supus intervenției chirurgicale, a refuzat să ofere detalii, direcționând presa către administrația spitalului care „poate vorbi despre acest caz”. 

Sursa : deschide.md