De ce nu a fost inregistrat la CEC Partidul Politic SOR

Comisia Electorală Centrală (CEC) nu a înregistrat, în cadrul ședinței de astăzi, 3 ianuarie, candidaţii la funcţia de deputat în Parlamentul R. Moldova pentru circumscripția națională din partea Partidului Politic „ȘOR”, pentru că au fost identificate mai multe neconformități. Lista propusă de Partidul Politic „ȘOR” include 51 de candidați electorali, inclusiv, președintele partidului, Ilan Șor.

Potrivit membrilor CEC, reprezentanții partidului au încălcat propriul regulament, fiind înregistrate abateri privind atribuțiile președintelui partidului.

Membrul CEC Vasile Gafton a precizat că partidul nu și-a respectat propriul statut. „Conform normelor, președintele aprobă, semnează și prezintă organelor electorale lista candidaților, dar aici nu este semnătura președintelui, ei nu și-au respectat propriul statut”, a precizat Gafton.

Președinta CEC, Alina Russu, a menționat că în rest, toate documentele necesare au fost prezentate. „Subiectul va fi examinat la următoarea ședință. Neconformitățile identificate pot fi corectate până pe 24 ianuarie”, a declarat președinta CEC.

Lista propusă de Partidul Politic „ȘOR” include 51 de candidați electorali, inclusiv, președintele partidului, Ilan Șor.

Sursa: zdg.md