De ce a sistat activitatea grupului Ask a Doctor Mihai Stratulat Acest sfarsit e un nou inceput am fost invitat la minister

Pediatrul Mihai Stratulat precizează că activitatea grupului „Ask a doctor”, unde oferea sfaturi părinților, nu a fost sistată în semn de protest, ci din motive obiective. 

Totodată, medicul susține că se bucură de faptul că premierul și Ministerul Sănătății, Muncii și Protecției Sociale au reacționat la situația descrisă de el despre unele spitale, dar și de faptul că a fost invitat la minister și a făcut cunoștință cu raportul comisiei. 

De asemenea, Stratulat se arată convins că sistemul de sănătate va fi reformat și multe lucruri se vor schimba spre bine.

Zilele trecute,  Mihai Stratulat a anunțat despre sistarea activității grupului „Ask a Doctor”, ceea ce înseamnă că părinții nu mai pot posta pentru a cere sfaturi.

Decizia vine după ce Ministerul Sănătății, Muncii și Protecției Sociale a precizat că, în urma verificărilor, la Spitalul Clinic Municipal pentru Copii nr. 1 (SCMC nr.1) și Spitalul Clinic Municipal nr. 1 (SCM nr.1) nu au fost confirmate cazuri de internare nejustificată a copiilor.

Drept urmare, mai multe mame au anunțat că vor protesta luni, 13 august, la Ministerul Sănătății, Muncii și Protecției Sociale. Sloganul acțiunii este „Stop diagnozelor false, suntem cu Mihai Stratulat”.

La începutul lunii iulie, într-o postare pe pagina sa de Facebook, Mihai Stratulat acuza două spitale din Chișinău, printre care și Spitalul Clinic Municipal de Copii Nr.1, că ar diagnostica copiii greșit și cât mai „complicat”, doar pentru a aduce mai mulți bani în bugetul instituțiilor respective. Pediatrul a mai menționat că în cele două instituții medicale menționate mai sus, micuții sunt tratați în majoritatea cazurilor de pneumonie, diagnostic care ar aduce cei mai mulți bani.

În reacția Spitalului Clinic Municipal de Copii nr. 1, medicul a fost acuzat că „blamează nu doar cadrele medicale din IMSP, dar și întregul sistem de sănatate din Republica Moldova”, fără a avea cunoștințe în domeniu, el fiind neonatolog de specialitate. Ulterior, Stratulat a venit cu noi declarații pe pagina sa de Facebook, negând afirmațiile administrației spitalului.

Totodată, premierul Pavel Filip a solicitat acțiuni prompte din partea Ministerul Sănătății, Muncii și Protecției Sociale și a Centrului Național Anticorupție pentru soluționarea acestui caz. Astfel, Centrul Național Anticorupție a informat că s-a autosesizat pe acest caz și au fost deja inițiate investigații.

Internauții s-au solidarizat cu Mihai Stratulat, postând mai multe mesaje de încurajare. 

De ce a sistat activitatea grupului Ask a Doctor Mihai Stratulat Acest sfarsit e un nou inceput am fost invitat la minister

Sursa: zugo.md