De ce a REFUZAT Ana Guțu să facă parte din lista electorală a PLR

Deputatul liberal-reformator Ana Guțu a decis să nu candideze pe lista electorală a Partidului Liberal Reformator (PLR), al cărui vicepreședinte este.

Potrivit lui Ion Hadârcă, liderul partidului, Ana Guțu și-a contactat pe ultima sută de metri colegii și i-a anunțat că nu se regăsește pe această listă electorală și își rezervă dreptul de a nu candida. Același lucru l-a cerut și deputatul Anatol Arhire.

Cei doi, potrivit lui Hadârcă, ar fi promovat ideea participării candidaților PLR pe lista unui alt partid politic.

„Această propunere a acumulat doar trei voturi. Nu am acceptat-o, pentru că ar fi dus la erodarea partidului și ar fi determinat mai multe echipe din teritoriu ale PLR să nu ne susțină în această campanie electorală”, a explicat liderul PLR.

Precizăm că în lista primilor zece candidați ai PLR pentru alegerile parlamentare din toamnă nu se regăsesc nici miniștrii liberal-reformatori. Octavian Bodiștean, ministrul Tineretului și Sportului, Valentina Țapiș, ministrul Mediului, Valeriu Troenco, ministrul Apărării, au anunțat că se vor concentra în timpul care a mai rămas până la alegeri pe realizarea sarcinilor pe care le au în aceste funcții executive, urmând să se alăture echipei PLR în ultima fază a campaniei electorale. Tot atunci, ei vor fi incluși și pe lista partidului.

Deocamdată, primii zece candidați din lista PLR sunt Ion Hadârcă, Tatiana Potâng, Oleg Bodrug, Valeriu Saharneanu, Vadim Cojocaru, Vadim Vacarciuc, Veaceslav Bulat, Veaceslav Vlădicescu, Mihai Ciocanu, Maxim Guțu.

Sursa : ziarulnational.md