De astazi poate fi achitata polita medicala pentru anul 2019

Persoanele care se asigură în mod individual pot să achite începînd cu 27 decembrie 2018, prima de asigurare obligatorie de asistenţă medicală în sumă fixă pentru anul 2019.

Pînă pe 1 aprilie 2019, inclusiv, acestea beneficiază de reduceri în mărime de 75%, 60% și 50% din valoarea primei, care a rămas la nivelul celei de anul trecut – 4056 de lei.

Astfel, proprietarii de teren agricol beneficiază de reduceri de 75% şi achită 1014 lei prin intermediul agenţiilor teritoriale ale CNAM.

La rîndul lor, fondatorii de întreprinderi individuale, patentarii, arendaşii, arendatorii, alţi cetăţeni care nu sînt angajaţi şi nu sînt asiguraţi de Guvern, cetăţenii străini cu drept de şedere provizorie în Republica Moldova vor achita 2 028 lei, ceea ce reprezintă 50% din prima de asigurare medicală.

Persoanele fizice care desfăşoară activitate independentă în domeniul comerţului cu amănuntul, cu excepția comerțului cu mărfuri supuse accizelor, beneficiază de reduceri de 60% și vor achita 1622,40 de lei la agenţiile teritoriale ale CNAM.

Achitarea primei AOAM poate fi efectuată şi prin intermediul serviciului guvernamental de plăţi electronice MPay.

Sursa: noi.md