Daca nu stii la ce sectie trebuie sa votezi in aceasta duminica si care este procedura CEC iti vine in ajutor. A lansat o linie telefonica

Centrul de Instruire Continuă în Domeniul Electoral (CICDE) şi Comisia Electorală Centrală (CEC) au lansat o linie gratuită telefonică de informare a cetățenilor, unde pot primi informații legate de procedurile de votare în cadrul alegerilor locale noi din 20 mai.

Astfel, cu un apel la numărul de telefon (022) 88 01 01 alegătorii pot afla despre secția la care votează și procedura de vot, soluționarea diferitor situații legate de procedurile electorale, depunerea contestațiilor și verificarea în listele electorale.

De asemenea, linia de informare vine şi în sprijinul funcționarilor electorali, reprezentanților concurenților electorali și observatorilor.

Linia de informare funcționează de luni până vineri între orele 08.00 – 17.00;sâmbătă 19 mai: 08.00 – 18.00, iar în ziua alegerilor, duminică 20 mai: 05.00 – 24.00.

De menționat că, un serviciu similar a fost organizat și în cadrul ultimelor 3 scrutine naționale, iar numărul cetățenilor care utilizează serviciile Liniei de Informare este în continuă creștere.

Amintim că, în această duminică, 20 mai, în 7 localități din țară, printre care în municipiile Chișinău și Bălți se vor desfășura alegeri locale noi. 

Sursa: realitatea.md