Cutremur în România, resimţit la Chişinău

O nouă versiune a seismului din această noapte. S-a revenit la știrea inițială. Astfel, seismul nu a avut loc la Prahova. Cutremurul a fost înregistrat miercuri seara la o adâncime de 107 de kilometri, în zona Vrancea. Seismul a avut loc la ora 22:45 şi s-a simţit la Chișinău şi în Bucureşti.

Institutul National pentru Fizica Pământului de la București informează că seismul s-a produs în apropiere de Covasna (39km), Râmnicu Sărat (48km), Focșani (52km), Târgu Secuiesc (52km), Buzău (58km).

Cutremurul din această seară, din România, judeţul Prahova, a fost reevaluat la 4,8 pe Richter, după ce iniţial se indica 5,2. Seismul a fost resimţit puternic la Chişinău şi Bucureşti.

În această seară, în jurul orei 22:45, a avut loc un seism în România, zona Prahova, Muntenia, care a fost resimţit şi la Chişinău. Cutremurul a avut o magnitudine de 5,2 pe Richter în Muntenia, de circa 4 grade la Chişinău.

Un alt cutremur cu magnitudinea de 2,9 s-a înregistrat în România, în zona Vrancea, în dimineaţa zilei de astăzi. Cutremurul care a avut loc la o adâncime de 85 de kilometri s-a produs în jurul orei 11:41, conform Institutului Naţional pentru Fizica Pământului.

De la începul lunii s-au produs nouă cutremure pe teritoriul României, cel mai puternic dintre ele fiind îngistrat pe 6 septembrie, în Vrancea, şi a avut o magnitudine de 3,5.

Cutremurul a fost reevaluat la 4,8 pe scara Richter
Cutremurul din această seară, din România, judeţul Prahova, a fost reevaluat la 4,8 pe Richter, după ce iniţial se indica 5,2. Seismul a fost resimţit puternic şi la Chişinău şi Bucureşti.

Seismul a fost înregistrat în zona Vrancea, deși se indica Prahova
Cutremurul a fost înregistrat miercuri seara la o adâncime de 107 de kilometri, în zona Vrancea. Seismul a avut loc la 22:45 şi s-a simţit şi în Bucureşti. Institutul National pentru Fizica Pamantului informează că seismul s-a produs în apropiere de Covasna (39km), Râmnicu Sărat (48km), Focșani (52km), Târgu Secuiesc (52km), Buzău (58km).

Sursa : Jurnal.md