Curtea de Apel decide astăzi dacă Shor și Bârcă vor ajunge în izolatorContestările procurorilor privind schimbarea arestului la domiciliu în privinţa învinuiţilor Ilan Shor şi Viorel Bârcă, foşti preşedinţi ai Consiliului de Aadministrație a BEM, urmează să fie examinate astăzi la Curtea de Apel. Procurorii au cerut Curţii schimbarea măsurii de reprimare în privinţa celor doi din „arest la domiciliu” în „arest”.

Învinuiţii au contestat și ei încheierea Judecătoriei Buiucani privind mandatul de arest la domiciliu şi au solicitat instanţei de recurs cercetarea lor în stare de libertate.

De asemenea mâine, instanţa de recurs urmează să se expună şi asupra măsurii de reprimare în privinţa unui membru al Consiliului de Administraţie a Băncii Sociale. Acesta, de asemenea, se află în arest la domiciliu în urma unei încheieri emise de către Judecătoria Buiucani. Procurorii au contestat decizia judecătorului de instrucţie, cerând anularea încheierii şi cercetarea învinuitului în stare de arest.

Amintim că duminică, omul de afaceri, suspectat de procurori şi ofiţerii CNA de contractarea unui credit de 2 800 000 de dolari de la BEM, a fost plasat în arest la domiciliu. Decizia urmează să fie contestată cu recurs.

Sursa : deschide.md