Curtea Constituțională s-a spălat pe mâini. A redirecționat sesizarea privind decretul lui Dodon de a-l lipsi pe Băsescu de cetățenia RM către instanțele judecătorești //DOC//Curtea Constituţională a restituit deputatului Grigore Cobzac sesizarea, precizând că „aceasta a fost depusă cu încălcarea competenţei stabilite expres de Legea cetăţeniei Republicii Moldova”. 

Astfel, Curtea Constituțională a indicat că, articolul 41 din Legea cetăţeniei Republicii Moldova nr.1024 din 2 iunie 2000, stipulează procedura de contestare a decretelor Preşedintelui Republicii Moldova în problemele cetăţeniei: „Decretul Preşedintelui Republicii Moldova în problema cetăţeniei poate fi atacat în Curtea Supremă de Justiţie în termen de 6 luni de la data intrării în vigoare”.

Prin urmare, potrivit instituției, „legalitatea retragerii cetăţeniei lui Traian Băsescu este de competenţa exclusivă a instanţelor judecătorești”.

Amintim că, deputatul Grigore Cobzac a depus la Curtea Constituțională sesizarea privind controlul constituționalității Decretului Președintelui Republicii Moldova „privind retragerea cetăţeniei Republicii Moldova” domnului Traian Băsescu. 

 

Curtea Constituțională s-a spălat pe mâini. A redirecționat sesizarea privind decretul lui Dodon de a-l lipsi pe Băsescu de cetățenia RM către instanțele judecătorești DOC

 

Sursa: evzmd.md