Cumplit: O tânără mamă a fost lăsată singură să-și nască pruncul mort. Ce acuzații aduce femeia medicilor din BălțiO femeie dintr-un sat din Fălești susține că ar fi fost lăsată timp de trei ore singură să-și nască pruncul mort într-un salon. Ea acuza medicii de la maternitatea din Bălți că nu i-au acordat ajutor, dar și pe medicul de familie din sat, care nu a luat-o în seamă atunci când i s-a făcut rău, arată Pro TV.

Olga Mulic în vârstă de 25 de ani spune că a decis să revină în satul natal, Călugăr, Fălești în ultimele luni de sarcină, deoarece viață în Chișinău o costă prea scump. „Sunt la a două sarcină și sunt mult mai responsabilă, am un băiat acasă, iar fetița am așteptat-o mult cu soțul, a fost foarte dorită”, a spus victima.

Însărcinată în luna a opta, s-a adresat acum trei săptămâni la medicul de familie din sat și a cerut să fie pusă la evidența acolo. Doctorul nu ar fi făcut-o. Femeia mai spune că s-a adresat la medic cu inflamații, însă acesta a neglijat-o și nici măcar nu i-a măsurat tensiunea.

Peste 4 zile, femeia se simţea din ce în ce mai rău şi a fost transportată de urgenţă la Făleşti, iar după asta la Bălți. Acolo, femeia ar fi fost lăsată să nască singură, iar timp de trei ore ar fi chemat medicii însă nimeni nu a venit.

Reporterul a încercat să discute cu medicii care ar fi trebuit să asiste la naştere, însă unul ar fi plecat peste hotare, iar al doilea nu era la serviciu. Mai mult, directorul maternităţii ar fi în concediu, iar un şef de secţie a declarat în spatele camerelor că nimeni din spital nu ştie dacă femeia a fost asistată la naştere.

Tânăra ar fi născut în salonul secţiei de reanimare şi nu în cel de naşteri, pentru că era prea departe, în alt bloc. Medicul de gardă din acea noapte a refuzat să discute cu presa.

Rezultatele expertizei medico legale au arătat că bebeluşul a murit asfixiat din cauza că mama a avut tensiunea prea mare, ceea ce a împiedicat că oxigenul să ajungă la copil. Femeia a depus o plângere la poliţie, după care se va plânge la Ministerul Sănătăţii.

Sursa: independent.md