Cum vor lucra serviciile vamale de sărbătorile de PașteȘefii serviciilor vamale din Republica Moldova și România au convenit să depună eforturi comune pentru a evita ambuteiajele la frontieră în perioada sărbătorilor de Paște.

Anunțul a fost făcut de șeful Serviciului Vamal de la Chișinău, Vitalie Vrabie, într-o emisiune la Publika TV.

Potrivit lui Vrabie, Serviciul Vamal și-ar fi sincronizat activitatea cu cea a Poliției de Frontieră,  astfel încât să nu fie blocat traficul la frontieră, însă situația e mai complicată din partea română, din cauza insuficienței de personal. În această ordine de idei, omologul său român, Claudiu Ardeleanu, șef al Directiei Generale a Vămilor, a promis că face tot posibilul ca să nu fie create ambuteiaje în perioada sărbătorilor de Paşte, când un număr mare de moldoveni revine pentru o perioadă scurtă acasă, a precizat Vitalie Vrabie, citat de IPN.

De asemenea, șeful autorităţii vamale din Republica Moldova a mai comunicat că există o înţelegere cu România în privinţa formării punctelor mixte de control la frontiera moldo-română. „Bucureştiul aşteaptă Acordul Bruxellesului, după care la punctul de trecere Cahul-Oancea va fi deschis primul punct mixt de control vamal la frontiera cu Uniunea Europeană”, a adăugat Vitalie Vrabie, citat de IPN.

Sursa : radiochisinau.md