Instituțiile statului vor reduce din servicii sau vor fi nevoite să ia mai multe împrumuturi, iar taxele se vor majora. În acest mod, moldovenii vor întoarce miliardul de dolari furat din bănci.

cum-vor-intoarce-moldovenii-miliardul-furat

Potrivit deputatul socialist Vasile Bolea și fostului ministru al Finanțelor Veaceslav Negruța modlovenii vor întoarce miliardul furat din bănci, iar pentru asta guvernarea are mai multe instrumente.

Negruța susține că suma pe care trebuie să o întoarcă cetățenii este o povoară serioasă și nu este vorba de cifra anunțată de guvernare, cea de 21 miliarde de lei, ci de peste 25 de miliarde de lei.

„Statul va fi nevoit să ia cu împrumut. Instituțiile ar putea reduce din servicii” a spus Negruța în cadrul unei emisiuni de la Pro TV.

Și deputatul socialist Vasile Bolea spune că moldovenii vor întoarce miliardul în cel puțin două moduri: majorări de taxe și tăieri de investiții și la cheltuielile.

Amintim că, moțiunea de cenzură împotriva Guvernului Filip a fost respinsă, luni, din lipsă de cvorum. Odată ce moțiunea a căzut, legislația prevede că pachetul de legi pentru care Guvernul și-a asumat răspunderea urmează a fi promulgat de președintele țării. Una din lege prevede returnarea garanțiilor de stat emise celor trei bănci fraudate. Astfel, rambursarea banilor este pusă pe umerii cetățenilor, urmând ca bugetul să fie împovărat cu aproximativ 25 de miliarde de lei, care vor fi plătiți în 25 de ani.

Sursa : independent.md