CULMEA  Cât erau permise – sabotau, când le-au interzis – lucrează. Iată ce spune administratorul rutei 110
Situație paradoxală în conflictul dintre administratorii rutelor municipale de microbuz și Primăria municipiului Chișinău. Cât timp activitatea le era permisă microbuzele sabotau chișinăuienii și autoritatea municipală, totuși, când printr-o dispoziție a primarului le-a fost interzisă activitatea – aceștia au revenit pe trasee, începând cu prima oră.
Începând cu primele ore ale dimineții, o bună parte dintre microbuze au revenit pe traseele obișnuite, în pofida dispoziției recente a edilului capitalei prin care începând cu ziua de astăzi le este interzisă activitatea.
”Sunt numai vorbe, nici o dispoziție nu am văzut. Am fost la Primărie și la Direcția transport și toți spun că este pe pagina oficială a instituției, în timp ce acolo ultima dispoziție a fost atașată acum o săptămână și nu are nici o legătură cu transportatorii”, susține adinistratorul rutei 110, Mihai Reus.
Totodată, chiar dacă dispoziția va fi publicată pe site, transportatorii susțin că nu intenționează să se conformeze.
”Conform legii trebuia să fim preîntâmpinați cu cel puțin 30 de zile înainte despre sistarea activității. Odată ce vom avea în mână dispoziția – o vom ataca în judecată”, a mai adăugat administratorul.
Amintim că șoferii de microbuze se află de mai multe zile în grevă generală, ca urmare a căreia, vineri, administrația municipală a decis sistarea definitivă a 7 rute de microbuz și modificarea itinerarului pentru alte câteva zeci. Dispoziția urma să intre în vigoare astăzi.
Sursa : Politik.md