Cozi kilometrice si liste facute cu noaptea in cap. Zeci de oameni asteapta ore in sir pentru a se inscrie la sustinerea examenului auto

Stau în rând ore în șir, ca până la urmă să se aleagă cu nimic. Zeci de oameni sunt nevoiți să aștepte în fața ușilor de la Secția calificare a conducătorilor auto din Chișinău pentru a se înscrie la susținerea examenului de obținere a permisului auto, însă, de cele mai multe ori așteptarea se dovedește a fi zadarnică. 

În unul din grupurile de pe Facebook, o persoană a postat câteva fotografii cu oamenii care sunt nevoiți să-și testeze nervii și răbdarea la ușile instituției responsabile de eliberarea permiselor de conducere. 

„Bătaie de joc de lume! Uite așa se fac reformele!!! Ne mișcăm, da unde… Stai în rând la urgență o jumătate de noapte, ca mai apoi să spună că nu înscriu la susținerea examenului auto”, este mesajul care însoțește fotografiile. 

„Am susținut săptămâna trecută, știu foarte bine ce înseamnă să te programezi de urgență…Ieșiam cu niște emoții negative de acolo, slăbită că nu mai aveam putere și concentrare la examen.

De la 4 am stat la ușă, era -10 grade Celsius… Nu făceam nici un pas de acolo ca să nu se îmbulzească altcineva. Ajungeam la 8 mă programez (câteodată nu erau locuri și plecam acasă) și după programare așteptam până la ora 12-13-14-15 sau în general ne spunea la 17 să venim a doua zi că nu reușesc astăzi. Slăbită, cu lacrimi mă întorceam acasă”, a povestit unul dintre oamenii care au încercat să se programeze pentru a susțin examenul auto.

Unii internauți spun că ocupă rând în fața instituției încă din timpul nopții și stau acolo până dimineața, în timp ce alții se arată nemulțumiți de faptul că se fac liste cu zecile de persoane venite la iezul nopții, iar deseori, se întâmplă ca unii dintre cei care se află printre primii pe liste să profite de acest lucru și să vândă locurile pentru bani buni celor care vor cu tot dinadinsul să ajungă cât mai rapid pe terenul de testare. 

„Eu am 3 luni de când umblu așa pe drumuri și nu mai ajung la final. Indiferență totală față de candidați și un comportament urât. Țin minte că învățătorul nostru ne spunea că la un seminar de-al lor a fost prezentată situația candidaților și la timpul acela erau 800.000 de elevi care nu aveau încă permisul. Apoi, închipuiți-vă 800.000 să stea toți la ușă. Sunt mulți care au renunțat de tot din cauza la așa cozi infinite”, a comentat unul dintre internauți.

Oamenii propun ca să fie deschise mai multe filiale în Chișinău, iar programarea online să devină un obicei, pentru că astfel se vor reduce și cozile imense, dar și munca angajaților va fi mai efectivă. 

Cozi kilometrice si liste facute cu noaptea in cap. Zeci de oameni asteapta ore in sir pentru a se inscrie la sustinerea examenului auto
Cozi kilometrice si liste facute cu noaptea in cap. Zeci de oameni asteapta ore in sir pentru a se inscrie la sustinerea examenului auto

Sursa: zugo.md