Costul poliţei de asigurare medicală pentru 2015 rămâne deocamdată neschimbat

Începând cu data de 1 ianuarie 2015 şi până la adoptarea Legii fondurilor de asigurare medicală obligatorie (AOAM) pentru anul 2015, prima de asigurare medicală obligatorie în sumă fixă rămâne neschimbată – 4056 lei.

Compania Naţională de Asigurări în Medicină informează că a aprobat un buget provizoriu al fondurilor AOAM. De asemenea, vor fi păstrate şi reducerile de 50% şi 75%.

Fondatorii de întreprinderi individuale, arendaşii, arendatorii, alţi cetăţeni care nu sunt angajaţi şi nici nu sunt asiguraţi de Guvern vor achita 2 028 lei, ceea ce reprezintă 50% din prima de asigurare medicală. Plata poate fi efectuată la oficiile Poştei Moldovei şi la agenţiile teritoriale ale CNAM.

Proprietarii de terenuri agricole îşi vor asigura riscul cu 1 014 lei, achitând doar 25% din prima medicală, la agenţiile teritoriale ale CNAM. Notarii, avocaţii şi executorii judecătoreşti vor achita prima în mărime integrală, de 4056 lei.

Din momentul adoptării şi intrării în vigoare a Legii fondurilor AOAM pentru 2015, achitarea primei de asigurare obligatorie de asistenţă medicală se va realiza în corespundere cu noua lege.

Pentru a asigura accesul persoanelor la achitarea primei de asigurare, oficiile agenţiilor teritoriale ale CNAM vor lucra inclusiv în zilele de 2 şi 9 ianuarie 2015.

Sursa : ipn.md