CORINA FUSU RĂSPUNDE MAIEI SANDU:  “ESTE UN MANDAT POLITIC”Ministrul Educației Corina Fusu afirmă că mandatul de ministru este un mandat politic. Declarații în acest sens, ea a făcut în cadrul unei conferințe de presă susținută astăzi.

După cum comunică TRIBUNA, după ce recent, ex-ministra Educației, Maia Sandu, a declarat că în activitatea sa nu a vorbit niciodată despre partidul care a delegat-o în funcție și nu a implicat politicul în activitate, referindu-se la actuala conducere a Ministerului, astăzi Corina Fusu a declarat că executivul și politicul sînt o acțiune comună.

“Acest mandat este unul politic. Politicul este cel care oferă suportul și nu poate fi detașat de executiv, pentru că este o acțiune comună”, a precizat liberala.

Referindu-se la activitatea Ministerului, Fusu a declarat că instituția este operațională chiar dacă viceminiștrii și șefii de direcții sunt în concedii de odihnă.

“Este important să depășim etapa cînd doar vorbim și să trecem la reforme concrete”, a mai spus ministra.

Fusu a spus că, actuala conducere a Ministerului va păstra lucrurile bune demarate de fosta conducere, dar și va veni cu idei noi.

Totodată, ministrul Educației a vorbit despre Regulamentului cu privire la organizarea și desfășurarea concursului pentru ocuparea funcției de director și director adjunct în instituțiile de învățământ general. Ea a spus că, Ministerul organizează în perioada 17 august – 1 septembrie 2015 consultații publice pe marginea acestui proiect.

“Regulamentul a fost aprobat prin ordinal Ministerului în martie 2015, dacă fostul ministru și-ar fi făcut datoria atunci cînd a venit noua conducere la minister era să fie deja elaborare testele, demarate consultările, etc.”, a subliniat Corina Fusu.

Sursa : Tribuna.md