Copil de patru ani, la spital după ce televizorul i-a explodat în față

Caz înspăimântător în raionul Leova. Un copil de numai patru ani a ajuns la spital în stare extrem de gravă, după ce televizorul din camera în care se afla a explodat. În consecinţă, micuţul s-a ales cu arsuri termice de gradul II şi III pe 35 la sută din suprafaţa corpului. În prezent, copilul se află internat la Clinica „Emilian Coţaga” din capitală. Medicii sunt rezervaţi în privinţa şanselor de supravieţuire. 

Nenorocirea s-a produs în timp ce băieţelul privea desene animate la televizor, iar pentru câteva minute a rămas singur în cameră. Mama acestuia, care se afla cu el acasă, a ieşit afară să deconecteze maşina de spălat, timp în care s-a produs deflagraţia. Cu lacrimi în ochi, femeia povesteşte că în urma exploziei draperiile au luat foc, iar galeria a căzut peste copil. Pisica ce se afla lângă el a fost omorâtă.

În urma incidentului, minorul a fost transportat de urgenţă la Spitalul Raional Leova, apoi cu Serviciul Aviasan, la Clinica „Emilian Coţaga” din capitală. În prezent, copilul se află în Secţia Reanimare şi Terapie Intensivă. Dacă va scăpa cu viaţă, băieţelul va sta în spital mai bine de o lună, timp în care va fi supus mai multor intervenţii chirurgicale. 

 

Sursa : Jurnal.md