Copiii unor demnitari lucrează în aceeași companie de statFiul Valentinei Buliga, fiica sefului de la SIS si rudele ministrului transporturilor lucreaza in aceeasi companie de stat si ridica salarii de zeci de mii de lei. Este vorba despre intreprinderea responsabila de siguranta traficului aerian, Moldatsa. O investigatie a Ziarului de Garda arata ca aceasta companie s-a transformat in cativa ani intr-un adevarat cuib de rude, cumatri si fini ai unor demnitari.

Alexandru BOLFA, REPORTER ZIARUL DE GARDA “Ne-a fost interesant cu ce se ocupa, am aflat ca intreprinderea are probleme financiare, desi veniturile lor sunt sigure. Este un loc atractiv pentru rude, fini, nanasi.”

Reporterii de la Ziarul de Garda l-au gasit angajat la Moldatsa pe fiul fostului ministru al muncii, acum deputata Valentina Buliga. Alexandru Buliga, in varsta de 26 de ani, este acum sef al directiei achizitii publice la Molsatsa, dupa ce a fost avansat in functie. Fiul Valentinei Buliga este si membru PD.

Alexandru BULIGA: “Nu are nicio legatura cariera mea cu cea a mamei mele sau ca sunt membru PD.”

Si fiica sefului de la SIS lucreaza la Moldatsa. Sanda Rusu este director adjuct pe securitate, iar potrivit Ziarului de Garda, salariul ei depaseste 15 mii de lei pe luna. La aceeasi companie, o gasim si pe sora viceministrului transporturilor, Mariana Tabuica, in functia de director financiar.

Alexandru BOLFA, REPORTER ZIARUL DE GARDA “Doamna Tabuica are un salariu de 50 de mii si ceilalti 20-30 de mii.”

Intreprinderea de stat Moldatsa ii mai are ca angajati pe mai multi apropiati ai ministrului transporturilor, Vasile Botnari.Este vorba despre cumnata ministrului, Natalia Cucoare, coordonator in securitate, dar si despre finul lui Botnari, Vitalie Novac, sef al sectiei juridice. Solicitat de ProTV, ministrul Vasile Botnari a declarat ca rudele sale muncesc in aviatie inainte ca el sa fi ajuns la conducerea ministerului. Potrivit Ziarului de Garda, sirul angajatilor cu rude in institutii publice nu se opreste aici. 

Alexandru BOLFA, REPORTER ZIARUL DE GARDA “E un cerc vicios, ei angajeaza un sef de directie, care, la randul lui, angajeaza si fac directii numai din rude.”

Am solicitat o reactie de la intreprindere, insa deocamdata nu am primit un raspuns. Moldatsa este compania de stat ce asigura securitatea traficului aerian, adica monitorizeaza zborurile, de la decolare pana la aterizare.

Sursa : ProTV.md