Consilier municipal: Primăria a organizat consultări, propuse de o persoană decedată, pentru construcția unui magazin KauflandAlexandr Odințov, consilierul municipal din partea PSRM susține că funcționarii din primăria mun. Chișinău au organizat consultări publice pentru construcția unui magazin Kaufland cu grave încălcări. Astfel, deținătorul terenului și cel care a propus organizarea audierilor publice ar fi o persoană decedată de doi ani.

Consilierii municipali din partea PSRM menționează că pe 21 și 25 aprilie curent au avut consultări publice cu privire la modificarea planului zonal a unui teren de 4 ha de pe str. Testimițeanu, unde Kaufland vrea să construiască un magazin. 

„Din câte văd la noi la primărie o persoană decedată poate fi înviată din morți. Viceprimarul semnează o dispoziție de organizare a consultărilor publice. Proprietarul terenului de 4 ha de pe str. Testemițeanu, din 11 februarie 2015, este o persoană fizică care a fost omorâtă pe 24 martie 2015. Cum e posibil ca o persoană decedată de doi ani să depună o cerere de organizare a consultațiilor publice. Unii agenți economici nu pot primi mai mult de o jumătate de an actele necesare de la primărie, iar aici un cadavru propune organizarea consultațiilor publice pentru modificarea planului zonal pentru Kaufland”, a declarat Alexandr Odințov, consilier municipal din partea PSRM în cadrul unei conferințe de presă.

El menționează că pentru a organiza consultații publice este necesară prezentarea mai multor acte la primărie, iar reprezentanții preturii Centru nu dețin informații despre organizatorul acestor consultații publice. 

„Arhitectul principal nu știe cine este persoana care a propus organizarea acestor consultații publice. Cum un cadavru putea să semneze o cerere?”, se întreabă consilierul. 

Funcționarul menționează că acest teren a fost distribuit militarilor pentru construcția locuințelor sociale.

Sursa: agora.md