conducatorii-auto-ar-putea-achita-amenzile-in-direct-politistilor-in-ce-cazuriConducătorii auto vor putea achita amenzile la locul constatării contravenției, iar, în schimb, aceștia trebuie să primească chitanțe de la polițiști. Un proiect de lege în acest sens urmează să fie examinat în cadrul ședinței Guvernului.

Poliția de Frontieră, însă, atenționează că prevederile proiectului hotărârii Guvernului cu privire la aprobarea completărilor ce se operează în unele hotărâri ale Guvernului, referitoare la „chitanţa de încasare a amenzii la locul constatării contravenţiei” nu sunt aplicabile contravenţiilor din domeniul circulaţiei rutiere, deoarece art.446 alin.(2) lit.d) din Codul Contravenţional exclude această posibilitate.

Astfel, chitanţa de încasare a amenzii la locul constatării faptei va fi utilizată doar în cazul când persoana în a cărei privinţă a fost pornit proces contravenţional recunoaşte că este vinovată de săvârşirea contravenţiei şi acceptă să plătească pe loc amenda contra chitanţă, iar Codul Contravenţional permite acest lucru, scrie bizlaw.md.

Având la bază scopul promovării proiectului de Hotărâre a Guvernului de referinţă este de menţionat că, acesta vine să instituie un mecanism de încasare a amenzilor aplicate de către Poliţia de Frontieră.

Primordial va fi redus timpul de documentare a contravenţiei, ceea ce va permite călătorilor să continue deplasarea, inclusiv în situaţia când călătoresc cu trenul, autocarul sau avionul, necreând dificultăţi celorlalţi pasageri aflaţi în trafic.

Sursa : bani.md