CNA a descins la Inspectoratul Național de Probațiune. Șeful instituției, reținut într-un dosar privind licitațiile trucateOfițerii Centrului Național Anticorupție și procurorii anticorupție au descins în dimineața aceasta la Inspectoratul Național de Probațiune, dar și la unii agenți economici, unde au efectuat mai multe percheziții. În cadrul acțiunii, de către oamenii legii a fost reținut directorul interimar al instituției, Vladimir Popa.

Potrivit ofițerului de presă al CNA, Angela Starinschi, Popa este suspectat de implicarea în licitațiile trucate la achiziționarea brățărilor de monitorizare a deținuților. Vladimir Popa este actualmente audiat de oamenii legii, iar operațiunea continuă.

Portalul Realitatea.md anunță că Vladimir Popa a activat în domeniul sistemului penitenciar în 1990-2002, iar apoi, timp de cinci ani, a exercitat funcția de șef al Direcției de executare a pedepselor non privative de libertate și, timp de 3 ani, funcția de șef al Direcției de probațiune. Din 2010 a fost șef-adjunct în cadrul Oficiului Central de Probațiune și din 2012 până în prezent – șef al structurii date.

Sursa: timpul.md