Noile facturi la energia electrică încep să producă șocuri consumatorilor. Toți dau vina pe cei care ne-au scumpit curentul electric.

Facturile pentru luna iulie indică prețuri mai mari, după ce ANRE a majorat cu 30% tarifele pentru energia electrică, de la 1,58 lei până la 2,16 lei. Cu toate acestea, clienții Union Fenosa au primit facturi care indică prețuri diferite pentru un kWh.

Unele persoane fizice, clienți Union Fenosa, au primit facturi ce indică prețul de 2,16 lei pentru un KWh, în timp ce factura altor clienți indică 1,95 lei pentru un KWh.

Clienții Union Fenosa au primit noile facturi la energia electrică; Unele conțin erori de calcul (Foto) 02

Reprezentanții Union Fenosa au declarat pentru Independent.md că s-a produs o eroare și că „în cazul persoanelor fizice care au primit facturi ce indică prețuri mai mici de 2,16 lei pentru un kWh vor fi operate modificări, pierderile fiind incluse în factura următoare”.

Potrivit deciziilor Agenției Naționale pentru Reglementare în Energetică, aprobate la 18 iulie curent, energia electrică se scumpește cu 30-36 la sută.

Astfel, consumatorii finali de energie electrică vor plăti pentru un kWh oră cu aproximativ 30% mai mult, adică 2,16 lei. Clienții RED Nord vor plăti 2,22 lei pentru un kWh, de la 1,72 lei, tariful din prezent, în timp ce consumatorii deserviți de RED Nord-Vest vor achita 2,33 lei pentru un kWh, de la 1,72 lei.

Sursa : independent.md