Circa 240.000 de moldoveni ar putea fi deportați din Rusia

De la 1 ianuarie 2014, în Rusia a intrat în vigoare legea potrivit căreia migranții au dreptul să se afle pe teritoriul țării timp de 90 de zile într-o perioadă de 180 de zile.
Persoanele care vor încălca această lege riscă să fie deportați din Rusia pe o perioadă de trei ani, transmite UNIMEDIA cu referire la ria.ru.

Circa 240.000 de cetățeni din Moldova se află în acest moment pe teritoriul Rusiei și ar putea fi deportați. Declarația a fost făcută de către Tamara Roșina, reprezentantul consulatului rusesc de la Chișinău.
„Circa 240.000 de cetățeni moldoveni ori au încălcat regimul de ședere pe teritoriul Rusiei, ori s-au aflat ilegal în țară, ori au încălcat alte legi administrative ale Federației Ruse. Potrivit noilor legi care au intrat în vigoare în Rusia, aceste persoane riscă să fie deportate pe o perioadă de 3 ani”, a declarat Roșina.

Reprezentantul consulatului rusesc de la Chișinău a subliniat faptul că, pe teritoriul Rusiei se află oficial circa 573. 000 de cetățeni moldoveni. Totodată, aceștia au început să își legalizeze documentele.
„Dacă în 2013, permisuri de muncă au primit 9400 de oameni, în primul trimestru a acestui an au fost depuse 42.000 de cereri din partea cetățenilor moldoveni”, a precizat Roșina.