Circa 2 tone de mere din Moldova, distruse in regiunea Sverdlovsk

În regiunea Sverdlovsk, la o groapă de gunoi, au fost distruse 1.800 de kilograme de mere care au fost interzise pentru export în Rusia.

Potrivit serviciului de presă al departamentului regional Rosselkhoznadzor, cutii cu fructe fără mărci, dar și lăzi etichetate de la un producător necunoscut au fost găsite la o bază din Ekaterinburg în timpul unui control efectuat împreună cu angajații Vămii din Ural, transmite znak.com

„În conformitate cu Decretul prezidențial din 29 iulie 2015 nr. 391 („Cu privire la măsurile economice separate pentru asigurarea securității Federației Ruse”) și Rezoluția Guvernului Federației Ruse din 31 iulie 2015 nr. 774 („Cu privire la aprobarea regulilor de distrugere a produse agricole”), produse reglementate în valoare de 1.843 kilograme au fost retrase din circulație și distruse”, au spus în departament. 

După cum a adăugat serviciul de presă al Administrației Vămii din Ural, potrivit documentelor, mere au fost crescute în Moldova, însă pe cutii figura Belarus ca țară de origine. De unde au ajuns exact bunurile, proprietarul merelor nu a explicat.

„Veniți la fața locului, angajații Rosselkhoznadzor au pus la îndoială originea merelor din Moldova sau Belarus, după cum aceste țări anunță despre exportul unui volum de mere în Rusia”, a spus administrația vamală.

Se menționează faptul că antreprenorul a estimat costul acestor mere la 100.000 de ruble rusești.

În total, conform datelor Rosselkhoznadzor, de la începutul anului 2018, în regiunea Sverdlovsk au fost confiscate și distruse 39,5 tone de fructe și legume interzise spre export.

Sursa: voceabasarabiei.md