Cine sunt lucratorii medicali care au primit mandat de arest in dosarul Tomograf

Printre persoanele care au primit ieri mandate de arest în dosarul „Tomograf” sunt medici urologi de la cabinete medicale particulare dar și de la Spitalul Republican. De asemenea este vorba și despre două angajate care lucrau la registratură și o asistentă medicală.

Ieri în ședințele de judecată care au avut loc în dosarul „Tomograf” au fost enunțate numele persoanelor care au primit mandate de arest. Este vorba despre: Silviu Condrea, şeful secţiei din cadrul Centrului Republican de Diagnosticare Medicală, Reniță Maria și Zavatin Tatiana - angajate la registratura Spitalului Republican, Martâniuc Vladimir - medic urolog la clinica „Egoist”, Topchin Alexei - persoană fizică, Svetlana Grosu - medic ORL-ist de la Spitalul Republican. 

Amintim că în comunicatele de presă ale Procuraturii Anticorupție se menționa că o persoană a fost eliberată pentru colaborare cu oamenii legii.

Ieri cinci figuranți ai dosarului „Tomograf” au primit mandate de arest preventiv în izolator pentru 30 și 20 de zile. A a șasea persoană a fost plasată în arest la domiciliu pentru 30 de zile.

Procurorul pe caz, Dorin Compan, a menționat că inculpații riscă până la zece ani de închisoare, amendă și privarea de dreptul de a ocupa anumite funcții.

Cei șapte sunt cercetați pentru abuz în serviciu și corupere pasivă. Aceștia ar fi instituit o schemă infracțională de estorcare a banilor de la pacienții asigurați pentru a-i supune investigațiilor imagistice și de tomografie computerizată.

În cadrul perchezițiilor efectuate de către ofițerii de urmărire penală au fost ridicate sume de bani în diferită valută, estimate la șapte milioane de lei. Banii au fost ridicați din birourile de serviciu ale medicilor, de la domiciliile lor, precum și din casetele metalice depuse în două bănci comerciale din capitală. Procurorii vor decide asupra aplicării sechestrului după ce vor analiza probele acumulate.

Sursa: deschide.md