Cine ne va construi Arena Chisinau Numele companiei a fost anuntat

Ministerul Economiei și Infrastructurii și Ministerul Educației, Culturii și Cercetării au anunțat partenerul public-privat care va proiecta și construi Arena Chișinău. Este vorba despre Summa, din Turcia.

Amintim că la concurs a fost depusă o singură ofertă, iar a constatat eligibilitatea ofertei și prezența tuturor actelor, și a aprobat unanim atribuirea proiectului de parteneriat public-privat. 

Potrivit Ministrei Educației, Monica Babuc, compania are experiență generală de minim 3 proiecte asemănătoare realizate pe parcursul anilor 2013-2017, cu o valoare de cel puțin 30 milioane de euro per proiect, are experiență în construcția edificiilor de tip sportiv (realizarea minim a unui proiect pe parcursul ultimilor 5 ani, aceste obiective sportive sunt din Senegal și Federația Rusă), cifra medie de afaceri este de cel puțin 50 mln de euro per an în ultimii 3 ani, compania are acces la linii de finanțare de cel puțin 50 de mln de euro de la instituții bancare cu reputație.

În continuare va avea loc procedura de negociere a contractului, perioadă care va dura 30 de zile. Monica Babuc dă aisgurări că semnarea contractului va fi efectuată în cadrul unui eveniment public.

Ministrul Economiei, Chiril Gaburici a anunțat că în prezent are loc pregătirea șantierului, iar săptămâna viitoare se va defrișa și se va nivela terenul. De asemenea, în proces sunt și acțiunile de finalizarea separării terenului de 10 hectare de celelalte 69 de hectare.

În lunile iulie și august se va lucra cu partenerul privat în legătură cu negocierea contractului și pregătiri tehnice pentru obținerea autorizațiilor necesare.

La sfârșitul lunii august trebuie să înceapă lucrările fizice propriu zise, adică se va deschide șantierul de construcție.

Sursa: bani.md