Cine este noul șef al IGP și noul viceministru al MAIFostul șef al Departamentului Instituțiilor Penitenciare (DIP), Alexandru Pânzari, a fost numit, prin decizia Guvernului, șef al Inspectoratului General de Poliție (IGP).
 
Astfel, Alexandru Pânzari, colonel de justiție, îl înlocuiește în această funcție pe Gheorghe Cavcaliuc, numit şef interimar al IGP în primăvara anului 2015, după ce Ion Bodrug a părăsit acest post.
 
Anterior funcției de șef al DIP, Alexandru Pânzari a deținut funția de şef-adjunct al Direcţiei Servicii Operative din cadrul Ministerului Afacerilor Interne (MAI) în perioada în care șef al acestei subdiviziuni al MAI era actualul ministru de Interne, Alexandru Jizdan.
 
Alexandru Pânzari a fost însă demis în urma anchetării modului în care au fost intentate dosarele penale privind acțiunele de violență din 7 aprilie 2009. Acesta a fost acuzat că ar fi fabricat mai multe probe într-un dosar. La începutul lunii martie curent, Pânzari a fost achitat și restabilit în funcție.
 
Totodată, numele lui Pânzari apare și într-un șir de înregistrări audio, făcute publice de RISE Moldova. În acele înregistrări, contraversatul om de afaceri, liderul „Partidului Nostru, Renato Usatîi, recunoaște că polițiștii Jizdan și Pânzari îi prestează servicii private contra cost.
 
De asemenea, potrivit investigațiilor RISE Moldova, în anul 2014, alături de mai mulți colaboratori MAI, Alexandru Pânzari a fost acuzat de complicitate cu rețele transfrontaliere de crimă organizată, acordând protecție grupării de contrabandiști „Căciula”. La fel, pentru obstrucționarea unui alt dosar grav de corupție – cazul „Gemenii-Maidan” – Alexandru Pânzari a fost sancționat disciplinar
 
Tot prin decizia Guvernului, șeful Poliției de Frontieră, Dorin Purice, a fost numit în funcția de viceministru de Interne, iar Veaceslav Ceban a fost eliberat din aceest post.
 
Sursa : stiri24.md