Cine este moldoveanul decorat de Vladimir Putin

Directorul Institutului de Cercetări pentru Chirurgie și Traumatologie de Urgență pentru copii din Moscova, Valeriu Mitiș, originar din orașul Vulcănești, a fost decorat de către președintele rus, Vladimir Putin, scrie site-ul administrației raionului Vulcănești.

Vladimir Putin a acordat titlul de “Doctor onorat” al Rusiei, directorului Institutului de Chirurgie și Traumatologie de Urgență pentru copii, Valeriu Mitiș, relatează Știri.md cu referire la gagauzinfo.md.

După spusele observatorului militar al „Komsomolskaia Pravda”, Alexandru Coț, acest chirurg, zece ani în urmă i-a salvat mâna după ce a fost rănit în Tskhinvali. Pe lână asta, acest medic a salvat viețile copiilor din Donbass și Siria.

“Chirurg de la Dumnezeu. Se apucă de cele mai complicate cazuri și mereu le rezolvă. A mers să opereze copiii din Donbass și Siria. Felicitările mele sincere, Valeru Afanasievici! “, a scris Alexandru Coț pe pagina sa de Facebook.

Institutul de Chirurgie și Traumatologie de Urgență pentru Copii (cunoscut sub numele de Clinica Dr. Roșal) oferă non-stop îngrijire chirurgicală și traumatică de urgență pentru copii.

Președintele institutului de cercetare este cunoscutul profesor, chirurg și publicist Leonid Roșal, iar în calitate de director al instituției, deja de cinci ani lucrează un chirurg de cea mai înaltă categorie, Valeriu Mitiș, originar din Vulcănești.

Sursa: stiri.md