Cinci posturi TV au fost sancţionate de către CCACinci posturi TV au fost sancţionate de către Consiliul Coordonator al Audiovizualului (CCA) pentru că în perioada electorală nu au asigurat interpretarea în limbajul mimico-gestual a emisiunilor de importanţă majoră şi a celor de actualităţi.

Monitorizarea a vizat 13 posturi TV, fiind iniţiată ca urmare a unei sesizări a Consiliului pentru prevenirea şi eliminarea discriminării şi asigurarea egalităţii.

Cele cinci posturi sancţionate cu amendă minimă (1800 de lei) sunt: „Prime”, „Publika TV”, „Canal 3”, „Canal 2”, „N 4”. Pentru aceeaşi încălcare au fost avertizate public posturile „Euro TV” şi „RTR Moldova”.

Posturilor „Pro TV Chişinău”, „Jurnal TV” şi „Ren Moldova”, care titrează doar buletinele de ştiri de la ora 06.00, li s-a recomandat ca titrarea sincron să fie făcută la ore mai accesibile. Codul Audiovizualului prevede că zilnic un buletin de ştiri din orele de maximă audienţă trebuie să fie difuzat utilizându-se interpretarea în limbajul mimico-gestual sau titrarea sincronă.