Cinci minori implicaţi în furturi şi vagabondaj pe străzile Capitalei, depistaţi de poliţişti (VIDEO)Trei minori au fost reţinuţi de către forțele de ordine după ce au pătruns într-o gheretă de pe teritoriul unei pieţe agricole de unde au sustras diverse bunuri materiale. Tinerii sunt din Capitală și au vârstele cuprinse între 14 ani şi 17 ani.

Bunurile sustrase au fost depistate asupra lor după ce au fost observaţi pe timp de noapte la intersecţia străzilor Calea Ieşilor cu Milano, în jurul orei 03.00. Aceștia sunt cercetaţi sub aspectul comiterii infracţiunii de furt.

Conform legislaţiei, minorii riscă să fie sancţionaţi cu amendă în mărime de la 13 000 lei la 27 000 lei, muncă neremunerată în folosul comunităţii de la 180 la 240 de ore sau închisoare de până la 4 ani.

Alți doi minori cu vârstele de 13 ani şi respectiv 14 ani au fost identificați în anexa unui bloc aflat în proces de construcţii unde au improvizat un pat pe care dormeau. Și aceştia s-au dovedit a fi locuitori ai Capitalei. Despre caz a fost sesizată administraţia publică locală.

Acțiunile poliției au loc în contextul prevenirii şi combaterii criminalităţii și depistarea minorilor care vagabondează pe străzi sau prin imobile aflate în construcţii. 

Sursa: realitatea.md