Chişinăul acuză Moscova Rusia se implică tot mai activ în procesele politice din Republica MoldovaFederaţia Rusă se implică tot mai activ în procesele politice din Republica Moldova. Declaraţia a fost făcută de către viceministrul Afacerilor Externe şi Integrării Europene, Valeriu Chiveri, în cadrul unei întrevederi cu ambasadorul Rusiei la Chişinău, Farit Muhametşin.

„Oficialul moldovean a atras atenţia diplomatului rus asupra inadmisibilităţii unor asemenea acţiuni, inclusiv de sprijin deschis din partea Federaţiei Ruse a unui candidat electoral, fapt care umbreşte dezvoltarea relaţiilor constructive între cele două state”, se arată într-un comunicat de presă emis de Ministerul de Externe.
 
În cadrul discuţiilor au fost abordate principalele subiecte de pe agenda bilaterală, precum şi perspectivele relaţiilor moldo-ruse în anul curent.

Interlocutorii au subliniat importanţa dezvoltării dialogului politic activ, inclusiv pe linia interministerială. Totodată, a fost accentuată necesitatea impulsionării procesului de reglementare a conflictului transnistrean.

Sursa : jurnal.md