Chisinau Un pieton a fost batut de un sofer care conducea pe trotuar

Victor Bunescu, un locuitor al orașului Chișinău, a fost agresat de un șofer care conducea pe trotuarul străzii Negruzzi din Capitală. Acesta urmează să fie identificat de către  Inspectoratul Național de Patrulare al IGP.

„Am fost atacat de acest individ necunoscut, până când, doar pentru faptul că mergeam pașnic pe trotuar. El claxona agresiv din spatele meu, sa îi fac loc să meargă mai repede! M-am întors și am ridicat mâna în sus cu cuvintele: „Nu fi porc! E trotuar! Ajunge!” Iar după ce m-a lovit de mai multe ori, mi-a stricat telefonul și ochelarii, a urcat și a plecat! Acum urmează să fie identificat și pedepsit conform legii!”, a scris Victor pe pagina sa de Facebook. Acesta a avut nevoie de intervenția doctorilor de la Urgență. 

Menționăm că, potrivit Codului Contravențional al RM, încălcarea de către conducătorul de vehicul a prevederilor Regulamentului circulației rutiere, săvârșită prin manifestarea de comportament agresiv, se sancționează cu amendă de la 30 la 40 de unități convenționale cu aplicarea a 5 puncte de penalizare sau cu muncă neremunerată în folosul comunității pe o durată de la 20 la 40 de ore, sau cu arest contravențional pe un termen de la 3 la 15 zile, în toate cazurile cu sau fără privarea de dreptul de a conduce vehicule pe un termen de la 6 luni la un an.

Mai mult, șoferul agresiv riscă să chite amendă de la 30 la 40 de unități convenționale cu aplicarea a 5 puncte de penalizare pentru încălcarea regulilor de circulație rutieră soldată cu deteriorarea neînsemnată a unor bunuri.

Chisinau Un pieton a fost batut de un sofer care conducea pe trotuar

Sursa: moldova.org