Chisinaul de acum 70 de ani! Deplasati-va pentru un moment in trecut si vedeti cum arata capitala noastra in secolul XX, inainte de cel de al doilea Razboi Mondial. Un designer a ilustrat intr-un filmulet cu imagini in 3D, Chisinaul de pe timpul strabuneilor nostri, undeva prin anul 1939.

Designerul, autorul filmuletului ne indeamna ca sa ne intoarcem pentru cateva clipe in trecut si sa vedem cum ar fi aratat capitala noastra in anii ’39. Acesta a ilustrat in imagini 3D o zi din vara anului 1939: O zi obisnuita si senina: Masinile de epoca circula linistit pe strazi, tramvaiul anunta ca a ajuns in statie, iar vitrinele magazinelor de pe bulevardul Stefan cel Mare afiseaza ingrijit denumirea produselor pe care le expun. Vestimentatia doamnelor emana eleganta si feminitate, iar domnii cu palarie si baston le invita la o plimbare cu trasura in timp ce biciclistii stau la o vorba buna.

Autorul filmuletului spune ca s-ar fi inspirat din fotografii istorice si ca acest video ar reprezenta evenimente reale.

Sursa : ProTV.md