Chirtoacă supărat Aceștia sunt copii mei și voi procedați urât cu ei

Primarul general al municipiului Chișinău, Dorin Chirtoacă, și-a luat astăzi la rost subalternii după incidentul de săptămâna trecută când un troleibuz a fost filmat de un bărbat în momentul în care era încărcat cu materiale de construcție pe strada Petricani din capitală.

„Când am adus troleibuzele am anunțat că aceștia sunt copii mei, dar voi acum îi puneți să ducă ciment. Procedați urât cu ei. Ei doar încă sunt micuți, nici șapte ani de acasă nu au. Trebuie să avem o altfel de atitudine”, s-a arătat indignat Dorin Chirtoacă solicitând explicații Regiei Transport Electric.

„A fost o decizie luată de administrația Parcului de troleibuze nr.1 și a avut ca scop testarea troleibuzului după reparație. Nu este o decizie corectă, nici nu a fost coordonată cu mine. Atât inginerul, dar și un alt funcționar, vor fi lipsiți de premialele pentru luna august”, a declarat un reprezentant de la Regia Transport Electric.

Primarul a rămas nemulțumit de răspuns întrucât, spune acesta, situația i-a fost prezentată diferit săptămâna trecută. „Săptămâna trecută ați prezentat altfel lucrurile. S-a dorit să se facă două lucruri odată. Era nevoie și de ciment la Parcul nr. 1 pentru reparație la fațade, dar și troleibuzul trebuia de verificat în trafic. De ce nu s-a recurs la încărcarea troleibuzului cu acea greutate din parc? Trebuia s-o aveți undeva plasată. Reparațiile și testările au loc și ele conform unei proceduri. Altfel, nu este logic”, a precizat Dorin Chirtoacă.

Reprezentantul Regiei Transport Electric nu avut o replică, la care edilul a subliniat că în situația dată ar trebui sancționat inclusiv și directorul Regiei, Gheorghe Morgoci, chiar dacă acesta se află în prezent în concediu.

„Să vedem cum îi aplicăm o mustrare în sensul asta și d-lui Morgoci chiar dacă este plecat. Pentru că informația mi-a fost confirmată și de dvs. și de dumnealui că de fapt s-a împăcat capra cu varză”, a menționat Dorin Chirtoacă.

 

Sursa : Jurnal.md