Chirtoaca si Diacov trebuie sa mearga la inchisoare

Un grup de activişti, membri ai Asociaţiei Obşteşti „Garda Tânără” cer intentarea unui dosar penal primaruluicapitalei, Dorin Chirtoacă, şi procurorului general almunicipiului Chişinău, Ivan Diacov, notează Actualități.md

Aceştia susţin că edilul, în colaborare cu  procurorul general, ar fi delapidat bugetul municipal în proporţii deosebit de mari, transmite Politik.md.

Tinerii fac trimitere la cea mai recentă şedinţă a Consiliului Municipal. Atunci, în urma votului majoritar al consilierilor liberali, liberal-reformatori, al unui consilier democrat și al consilierilor comunişti, a fost luată decizia de a-i acorda în chirie lui Ivan Diacov, o suprafaţă de teren de 1000 metri pătrați, în centrul capitalei, în schimbul unei plăţi derizorii de doar 177 de lei pe an.„Conform Hotărârilor de Guvern privind licitaţiile publice cu o strigare, informaţia privind bunul propus spre arendă trebuie sa fie publicată în Monitorul Oficial cu 15 zile înainte de licitaţie, ceea ce Chirtoacă nu face niciodată”, susţine unul dintre liderii Asociaţiei, Andrei Donică.

Vizaţi, ca fiind parte a acetei scheme criminale, au fost și secretarul municipiului Chişinău, Valeriu Didenco, dar şi preşedintele Comisiei Naţionale de Integritate – Anatolie Donciu.„Potrivit datelor de la Î.S Cadastru, Didenco deţine un teren de 6 ari, pe strada Haiducului 26 din Chişinău. Ajunşi, însă, la faţa locului în acestă dimineaţă, am văzut că are îngrădit cel puţin 14 ari, adică cu 8 ari în plus pe care ar putea fi contruite cel puţin încă două case”, a mai adăugat Donică.

În ceea ce-l priveşte pe Anatolie Donciu, reprezentanții Asociaţiei Obşteşti „Garda Tânără” au fost mai reţinuţi în declaraţii, menţionând doar că şi acesta ar fi implicat în delapidări de fonduri publice, fapt pentru care refuză să se autosesizeze în acest caz.În acest sens grupul de iniţiativă cere procurorului Gurin să se implice întru deconspirarea celor ce se fac vinovaţi şi intentarea de dosare penale în ce-i priveşte.