Chirtoacă, indignat că a fost întrebat în limba rusă despre surparea șantierului de construcții în sectorul RâșcaniPrimarul orașului, vicepreședintele Partidului Liberal, Dorin Chirtoacă s-a arătat indignat că locuitorii capitalei din sectorul Râșcani, ce locuiesc în vecinătatea șantierului surpat, își manifestă îngrijorarea în limba rusă.

Prezentându-și raportul de activitate miercuri, 15 iunie, primarul a fost întrebat în limba rusă de o localnică despre accidentul de pe bulevardul Moscovei, unde s-a surpat șantierul de construcții, avariind și clădirea unei bănci comerciale și punând în pericol blocurile cu 15 și 21 de etaje din imediata vecinătate. Femeia s-a interesat ce fac autoritățile în acest caz și de ce a fost admis acesta.

Chirtoacă însă i-a răspuns că ar trebui să vorbească în limba română.

”După atâția ani de când locuiți în această țară, nu ați reușit să vorbiți în limba celor care locuiesc de sute și de mii de ani. Dacă ați fi mers în altă parte, ați fi vorbit în limba rusă obligatoriu și acolo. Este cazul de făcut un efort pentru a cunoaște mai bine limba română”, a declarat primarul capitalei.

Totodată, chiar și după surparea șantierului pe bulevardul Moscovei din capitală, Chirtoacă promite că șantiere de construcții vor fi. Mai mult, Chirtoacă susține că așa ceva s-a mai întâmplat, ”dar a avut un final fericit”.

”Sunt zeci sau sute de șantiere în Chișinău. În mod normal n-ar trebui să se întâmple așa ceva, dar la patru șantiere au avut loc prăbușiri similare. În 2008 a fost pe strada Drumul Viilor, acum stă bloc de locuit acolo. Totul este în regulă. În asemenea cazuri, cum este pe bulevardul Moscovei, se fac anchete. Greșeală este în proiectare și de economisire a materialelor, pentru că în loc de beton armat s-a pus metal, ceea ce nu-i normal. Acolo sunt și blocuri de 16 și 22 de etaje. Tot s-au săpat gropi. Accidente au loc și din ele trebuie să învățăm pe viitor. Pericole sunt. Șantiere sunt și vor fi, indiferent cine este la conducere. Aceste șantiere trebuie doar mai bine securizate”, a spus Chirtoacă.

Primarul capitalei, vicepreședintele Partidului Liberal, Dorin Chirtoacă, a prezentat miercuri, 15 iunie, un raport de activitate pentru ultimii 9 ani. Manifestarea a avut loc în scuarul Europei din parcul Ștefan cel Mare din capitală.

Discursul lui Chirtoacă a avut loc pe fondalul unui protest al orășenilor, nemulțumiți de activitatea edilului, care au scandat ”Rușine” și ”Jos Chirtoacă!”, cerând demisia primarului. În replică, primarul a declarat că cei care protestează ”nu știu a face altceva”.

Adresându-se orășenilor protestatari, Chirtoacă a mai spus: ”știți doar să bruiați și să stricați evenimente. Nouă ne rămâne doar să lucrăm mai departe, să facem ceea ce nimeni nu a făcut până acum”.

Sursa : moldnews.md