Chirtoacă: În capitală vor fi deschise noi linii de autobuze (VIDEO)

Primăria a dispus modificarea altor 10 rute de microbuze din capitală. Anunțul a fost făcut de primarul general al municipiului Chișinău, Dorin Chirtoacă, astăzi, la o conferință de presă, transmite NOI.md. Dispoziția va intra în vigoare la 16 septembrie. Este vorba despre rutele 103, 108, 112, 115, 154, 165, 166, 175, 184 și 186.

Astfel, reorganizarea transportului în capitală va avea loc în trei etape: traseele se vor schimba pe 25 august, 6 și 16 septembrie. Conform noilor modificări, se va acorda prioritate autobuzelor și troleibuzelor. Acestea vor circula pe străzile principale ale orașului, în timp ce microbuzele vor transporta pasagerii în raioanele îndepărtate ale orașului și suburbiile capitalei pe străzi ocolitoare.

Potrivit lui Chirtoacă, nu mai tîrziu de 15 septembrie, pe străzile din capitală vor fi introduse aproximativ 100 de mijloace de transport suplimentare. Vor fi instituite și două noi rute de autobuz: №19, care va circula din sectorul Rîșcani spre Botanica, și №26 – de la Rîșcani spre Buiucani.

În același timp, vor fi adăugate și cîteva rute de microbuz care vor face legătura cu suburbiile capitalei.

Primarul a menționat că, probabil, unele linii anulate de microbuze vor fi restabilite, inclusiv ruta 127. Însă ea va avea alt itinerar.

Chirtoacă a mai dat asigurări că tarifele pentru transportul public vor rămîne aceleași.

 

Sursa : Noi.md