Chirtoacă, eliberat din arest la domiciliu. Primele declarații ale liberalului: „Ceva nu este în regulă”

Primarul suspendat al capitalei, Dorin Chirtoacă, a fost eliberat din arest la domiciliu. Decizia a fost pronunțată acum câteva minute de către instanță. În context, Dorin Chirtoacă a fost tranferat sub control judiciar pe un termen de 30 de zile, întrucât demersul procurorilor anticorupție de a prelungi perioada de arest la domiciliu a fost respins astăzi, 10 noiembrie.

 „Ceva nu este în regulă cu această decizie. Eu acum gândesc cu voce tare. În primul rând e o decizie tardivă și nu știu ce înseamnă asta. În mod normal, astăzi trebuia să fiu eliberat și să fie încetată cauza penală.

Acum cred că vor începe discuții că totul a fost aranjat împreună cu Plahotniuc. Vreau să mai spun că, în cazul în care aș ști că toată această clasă politică s-ar duce la fund împreună cu mine, atunci fără probleme dispar și eu”, a menționat Chirtoacă.

Edilul a fost întrebat dacă își va demisia, la care a răspuns: „Demisia trebuie să și-o dea ei Dodon, Plahotniuc, Leancă”, potrivit deschide.md.

Amintim că edilul capitalei a fost suspendat din funcție fiind plasat în arest la domiciliu și cercetat în cazul parcărilor cu plată. Intermatul a fost asigurat de viceprimarul Nistor Grozavu. La începutul acestei săptămâni, acesta a anunțat că pleacă, iar în locul său a venit Silvia Radu, fostă candidată la prezidențialelel din 2016.

Sursa: zugo.md