Chirtoacă, despre Gamrețchi: S-a pus în genunchi în fața lui Plahotniuc și Dodon ca să primească o pedeapsă formală

Primarul suspendat Dorin Chirtoacă susține că fostul său coleg Igor Gamrețchi, care inițial era complice în dosarul său, a ajuns să fie martor pentru că s-a închinat în fața sistemului. 

„Cu toții să apărem în fața instanței așa cum am fost la început.Cum poate fi martor o persoană care este învinuită ca în complicitate cu mine ar fi făcut ceva. L-au transformat în mod artificial din complice în martor. Audierea lui Gamrețchi în dosarul meu este inutilă. Procesul este compromis și inechitabil. Interdicții de a ocupa funcții nu este. Este absurd. Este un exemplu pentru alții: Veniți să vă închinați și vă dăm o pedeapsă formală. Dacă nu, atunci vei fi terfelit prin judecăți. Gamrețchi a depus deja cerere ca să fie restabilit în funcție. S-a pus în ghenunchi în fața sistemului. În fața lui Plahotniuc, Dodon, Leancă și ceilalți”, a punctat Chirtoacă. 

Igor Gamretchii nu a depus marturii în instanța nici la ședința de astăzi, iar procurorul crede că apărarea lui Chirtoacă intenționat tergiversează acest proces.

Mai mult, primarul suspendat spune că dosarul său este compromis și face o paralelă cu dosarul Navalinîi împotriva Rusiei.

„Procesul trebuie încetat. El este compromis și nu are sorț de izbândă. Acest dosar este unu la unu cu cazul Navalinîi împotriva Rusiei. Ceea ce apare în învinuirea mea se regăsește în hotărârea judecătorească în cazul Gamrețchi. Nu se poate să scrii în hotărâre lucruri care se conțin în învinuirea altuia. Tocmai asta spune Curtea Europeană în cazul Navalinîi. Dacă ai făcut asemena lucruri – gata, procesul este compromis”, a punctat acesta. 

Igor Gamrețchi nu a comentat deocamdată declarațiile lui Chirtoacă.

UNIMEDIA amintește că, la 25 mai 2017, primarul general al municipiului Chișinău, Dorin Chirtoacă, a fost reținut de către ofițerii CNA, iar la 26 mai a fost plasat în arest la domiciliu. Edilul este bănuit de trafic de influenţă, în dosarul parcărilor cu plată în Chișinău.

Sursa: unimedia.info