Cetățeni ai R. Moldova, FURAȚI: Peste un MILION de dolari

Mai mulți cetățeni ai R. Moldova au rămas fără peste un milion de dolari, după ce au picat în plasa unor escroci, crezând că fac investiții pe piața financiară.

Procuratura Anticorupţie anunță că a contracarat, împreună cu Serviciul de Informaţii şi Securitate, activitatea unei grupări criminale transfrontaliere, specializate în criminalitate financiară internaţională. 

Membrii grupării se dădeau drept brokeri şi reprezentanţi oficiali falși ai unor companii străine care administrează platforme de ivestiţii online. Aceștia au implementat tehnici şi metode infracţionale, prin care au deposedat mai mulţi cetăţeni ai Republicii Moldova cu peste un milion de dolari SUA. 

Victimele au fost influenţate şi determinate să transfere sume considerabile pe conturile membrilor grupării criminale, cu titlu de investiţii în operaţiuni pe piaţa de capital, banii fiind imediat transferaţi în zone off-shore. 

Clienţii aveau iluzia că vor câștiga instantaneu, banii nefiind investiţi real pe piaţa financiară, figurând doar artifical pe platformele de tranzacţionare. Mai mult ca atât, consultanţa acordată clienţilor era în sensul îndemnării la tranzacţii care, de fapt, le cauzau pierderi clienţilor, pentru a putea fi justificată nerecuperarea investiţiilor. 

Oamenii legii anunță că au reținut cinci escroci, trei dintre sunt cetăţeni ai Federaţiei Ruse, unul al Georgiei şi unul din Republica Moldova.

Indivizii au fost puşi sub învinuire pentru escrocherie în proporţii deosebit de mari și au fost plasaţi în arest preventiv pentru o lună.

Dacă vor fi găsiți vinovați, cei cinci riscă închisoare de la 8 până la 15 ani.

Sursa: ziarulnational.md